Ett spel för dig som saknar Outrun!

Svenska PC Gamer Benny Holmström

Outrun Online Arcade är i mitt tycke ett av världens bästa racingspel, och den enskilt största (närapå enda) anledningen att jag fortfarande har min Playstation 3 i tv-bänken. Spelet togs nämligen ner från onlinebutikerna hösten 2010 (förmodligen på grund av utgångna Ferrari-licenser) och eftersom det aldrig släpptes till pc:n har jag inget större val om jag fortfarande vill spela det här då och då (och det vill jag, väldigt gärna!).

Men nu är ett förhoppningsvis fullgott pc-subsitut på ingång: säg hej till Aquiris Game Studios Horizon Chase Turbo, ett spel som släpps redan om en månad via Steam (den 16 maj) och citerar Lotus Turbo Challenge, Top Gear, Rush och – just det! – Outrun som sina främsta inspirationskällor. Spelet tycks också svämma över av innehåll med 12 mästerskap, 48 städer, 109 banor, 31 upplåsningsbara bilar och 12 uppgraderingar.

Här är premiärtrailern för Horizon Chase Turbo.

Inlägget Ett spel för dig som saknar Outrun! dök först upp på Svenska PC Gamer.